Klik op een foto voor een vergroting. 

29-05-2018:
Vandaag alweer 4 weken oud, op de helft, nog 4 weken te gaan en dan gaan die boevies alweer uitvliegen. Wat gaat het toch snel. En wat is het toch verschrikkelijk heet trouwens! De pups hebben het zwaar, ze hebben er echt last van. Ik zet ze steeds in een bak met water zodat de pootjes afkoelen, maar ondanks dat hebben ze het evengoed nog veel te heet. Net als gisteren hebben ze ook vandaag slecht gegeten, zowel van het vlees als van de melk van Bliss. Iedere keer als ze gaan drinken, zie je ze van de warmte er weer vanaf glijden en liggen maar te hijgen, arme drommels. Gelukkig drinken ze wel veel water. Morgen gaan we naar Overijssel en kunnen ze lekker met het water spelen in de schelp. Hopelijk kunnen ze dan beter afkoelen, ook de kamer aan het terras is lekker koel met plavuizen, hopelijk scheelt dat wat.

31-05-2018:
Afgelopen dinsdag en woensdag kon ik ze niet meer in de werpkist houden, Chloe en Ches werden echt hysterisch, dus heb ik ze maar hun zin gegeven en heb ik de 5 boevies los in de huiskamer gelaten. Ze waren al een paar keer in de tuin geweest en af en toe in de huiskamer als ik de werpkist moest schoonmaken, dus ze hadden van de vrijheid geproeft en wilde die ook houden. Zij waren tevreden en ik blij dat er weer rust in de tent was. Gisterenmiddag de auto volgeladen en we zijn gaan rijden naar Overijssel. Ik was voor de zekerheid bij Bliss en pups gaan zitten. Bij het vorige nest waren er ook een paar die moesten overgeven. We gingen rijden en ze hebben geen piep gegeven, ze vonden het helemaal niet spannend, na een kwartiertje rijden waren ze al in slaap gevallen, ze waren echt superrelaxt! Af en toe werden ze wakker, gingen even spelen of drinken bij Bliss of zochten een ander plekje om te liggen. Er was totaal geen stress en daarom heeft er niet 1 overgegeven. De hele rit hadden ze hun plas opgehouden, dus toen ze uit de auto gezet werden, werd er meteen door alle 5 geplast. Daarna gingen ze direct op verkenning, ze waren niet onder de indruk dat ze weer ergens anders waren, wat een kanjers en wat zijn ze nieuwsgierig! Het terras en de puppykamer werden meteen goedgekeurd, al dat speelgoed, en de stroeve tegels zodat ze niet meer uitglijden (zoals thuis in Santpoort), ook was het een stuk koeler in de kamer, ze vinden het helemaal geweldig! Wat een blije puppies. We hadden het badje meteen gevuld en ze erin gezet zodat ze konden afkoelen. Ze hebben ook weer sinds gisterenmiddag weer flink gegeten. Vandaag was het weer een hete dag hier, 30 graden, pff. Gelukkig hebben ze nu een lekker badje zodat ze steeds kunnen afkoelen en daarna lekker kunnen spelen en daardoor ook weer lekker kunnen eten. Meestal gaan ze weer naar binnen om te slapen, op de koele tegels in een koelere kamer. Vanmiddag hebben ze hun eerste onweersbui te pakken gehad, met bliksem en donder, ook daar waren ze niet van onder de indruk, ik had speciaal de deur van de schuifpui en het raam opengelaten. Van de stofzuiger hebben ze trouwens ook niets. Ik ben ook sinds verleden week aan het oefenen met vreemde en harde geluiden die op een cd staan, dus zijn ze inmiddels al wat gewend.

 

04-06-2018:
Met de pups gaat het goed, ze groeien lekker, ravotten heel wat af en eten gaat ook lekker. Bliss vindt het daarentegen niet meer zo heel leuk dat ze nog bij haar willen drinken. Ik denk dat ze af en toe hun tandjes teveel gebruiken...Ondertussen wordt er steeds meer ruzie gemaakt en zijn ze elkaar behoorlijk aan het aftasten hoe ver ze kunnen gaan bij elkaar, nou niet echt ver!, want wat een driftkikkertjes zijn het zeg. Gisterenmiddag weer puppybezoek gehad. Bastiaan, Emmeke en hun kinderen Floris en Suzan. Ook zij hebben genoten van de pups, vooral van Ches en Ciara, want daar draaide het uiteindelijk om. Ciara zal bij hen gaan wonen en gaat in de toekomst Pepper heten (een hele leuke en toepasselijke naam voor 1 vd pittige dames). Ches zal trouwens Ches blijven heten, wat ik overigens heel leuk vind!!, en bij Caroline en Joeri gaan wonen.

Deel dit bericht via:
FaceBook  Twitter