familieIk ben Iris (1967), sinds 1994 getrouwd met Jan Willem (1961) en we hebben een dochter Melissa (1995). We wonen sinds 1996 in het leuke dorpje Santpoort-Noord, vlakbij de duinen, het strand en de bossen. Het is hier heerlijk wandelen en dat doen we dan ook zo'n 4 uur per dag. Ook hebben we nog 2 katten, genaamd Birdy en Bailey. Jazz en Birdy waren 2 handen op 1 buik net zoals Bliss met Bailey nu.

Wij hebben vroeger thuis altijd veel dieren gehad, honden, katten, vogels, vissen, het was echt een beestenboel bij ons thuis. Qua honden ben ik met herders opgegroeid, dat waren Belgische, Hollandse en Duitse Herders. Dus eigenlijk weet ik niet beter...

Mijn vorige 2 honden waren Belgische Herders, een Groenendaeler en een Tervuerense. Deze mochten allebei niet oud worden, ze werden maar 5 jaar oud. Na ruim een half jaar na de dood van mijn laatste hond ben ik op zoek gegaan naar een andere hond, het moest uiteraard een herder worden, het liefst een langhaar, maar wat voor één? Op internet kwam ik toen de Oudduitse Herder tegen en was meteen verkocht. Een prachtige hond met een fantastisch karakter, vriendelijk en sociaal. Na 2 keer te hebben 'misgegrepen' voor een herplaatser zijn we op zoek gegaan naar een pup. Uiteindelijk zijn we uitgeweken naar Duitsland bij kennel von Excalibur, daar hadden ze nog 2 teefjes in de prachtige kleur wolfsgrauw uit het I-nest. Jazz was de drukste van allemaal, ze werd altijd als eerste wakker en ging dan weer als laatste slapen, 'ein Wirbelwind' volgens de fokker, en dat is geen woord teveel gezegd. Die moest ik hebben....Helaas mocht ook Jazz niet oud worden, we hadden besloten haar te laten steriliseren na 2 nestjes en dat is gruwelijk misgegaan. Jazz kreeg bij de dierenarts een inwendige bloeding en is daar overleden op 5-jarige leeftijd. Zo jong en nog in de bloei van haar leven, zo oneerlijk. Ze was de meest fantastische hond die ik ooit gehad heb. Vergeten zal ik haar nooit. Gelukkig hebben we uit het 2e nest een dochter van Jazz gehouden: Bliss. Een ontzettend lieve hond, echt een kind van Jazz. Iedere keer als ik Bliss zie, zie ik Jazz, ook al lijken ze op het eerste gezicht niet op elkaar. 

JazzBliss10082016De puppy's groeien op bij ons in huis (vanaf de geboorte tot aan het moment dat ze naar de nieuwe baasjes gaan) zodat ze aan alle 'normale' huiselijke dingen en geluiden kunnen wennen. Als ze wat groter zijn kunnen ze naar hartelust in de tuin spelen. Ook zullen we met ze de straat op gaan zodat ze alvast aan het verkeer kunnen wennen. Veel mensen (en kinderen) langs laten komen zodat we ze een goede start kunnen geven met de socialisatie. De toekomstige nieuwe eigenaren mogen dan ook vaak op bezoek komen zodat zij kunnen zien hoe de de pups opgroeien. Het is belangrijk dat zij een goede band met hun toekomstige pup krijgen en omgekeerd.

De fokdieren die we gaan gebruiken worden zorgvuldig geselecteerd en wij fokken zo zorgvuldig mogelijk, volgens het principe van breed fokken zoals door de DHCN gedragen. Voorts kiezen wij bij voorkeur als partner honden die tot in tenminste de 4e lijn geen familie van elkaar zijn. Wij zullen niet gaan fokken met dieren die, voor zover bekend, 100% erfelijke of overdraagbare afwijkingen hebben. In het Oudduitse Herderras en Langstokhaar Duitse Herderras komen een aantal erfelijke of aangeboren  afwijkingen voor. Of deze afwijkingen c.q. aandoeningen letterlijk overerven, en/of door omgevingsinvloeden ontstaan, is nog lang niet allemaal duidelijk. Samen met de DHCN zijn een aantal aandoeningen samengesteld, gebaseerd op het herderras, dus inclusief de "gewone" Duitse Herder. Kijk hiervoor bij DHCN Medisch.

Wij zijn lid van de rasvereniging DHCN en hebben ook een kennelerkenning van deze vereniging.

Het doel van de rasvereniging is vooral om fokkers en liefhebbers van alle Duitse Herdershonden variëteiten tot elkaar te brengen en de kennis van- en liefhebberij voor het ras te bevorderen. Het fokbeleid en het gezondsheidsbeleid van DHCN en het showen van de (Oud)Duitse Herder is geheel volgens de laatste eisen en regels van het ministerie van EL&I (Economische Zaken, Landbouw en Innovatie) zoals is vastgelegd bij de Raad van Beheer op Kynologisch Gebied in Nederland.

De DHCN heeft als voornaamste doelstelling het fokken van meer 'geblokte' honden waarbij een te sterk aflopende ruglijn wordt teruggedrongen. Door middel van 'breed fokken', een selectiemethode die niet gebaseerd is op een strenge eenzijdige selectie of uiterlijke schoonheidkenmerken, willen wij erfelijke afwijkingen (zoals HD, ED en DM) maar ook afwijkingen in karakter, zoveel mogelijk op natuurlijke wijze terugdringen. Op de website van DHCN vind je altijd het laatste nieuws op fokgebied.

Wij verkopen onze pups als huishond en we maken gebruik van een koopovereenkomst. Alle pups zijn gechipt, (voor de eerste keer) geënt en ontwormd. Bij de aankoop ontvangt u een mapje met een aantal documenten: het registratiebewijs, afstammingsbewijs, pupinfoboekje en dierenpaspoort (met entingsgegevens en onderzoeksgegevens dierenarts). Maak binnen een week na aankoop een afspraak met uw eigen dierenarts voor een hernieuwd onderzoek, en het vervolg op de entingscyclus.

En ten slotte wil ik nog meegeven dat we met Jazz rauw voerden volgens de BARF-methode ("Bones And Raw Food" of ook "Biologically Appropriate Raw Food"). Bliss voeren we ook rauw (KVV) maar dan zonder de karkassen (BARF), Bliss is niet bepaald dol op die karkassen....

De pups zullen worden afgespeend op KVV (Kant en Klaar Vers Vlees) en op brokken van Purizon (dit zijn hoogwaardige brokken die bestaan uit 70% vlees en 30% groente en fruit zonder granen en gluten).

Als er nog vragen zijn, schroom niet en bel of e-mail me gerust!

Deel dit bericht via:
FaceBook  Twitter